torsdag 13 oktober 2011

Majestic 12 i Norrköping (inställt)

Majestic 12 är Sveriges största rave-fest, och med tanke på detta faktum är jag självklart för att det bör finnas vakter/poliser på arrangemanget. Hörde på radion att det handlar om pengarna för att finansiera denna bevakning. Vet inte om det är hela historien, men hur som helst kan man tycka att eftersom det är den "största rave-festen i Sverige", och mdn tanke på alla besökare så borde ju arrangören/arrangörerna kunna betala för sig? Kapitalism/egoism är vad det egentligen är. Man vill ta så mycket som möjligt av vinsten och stoppa i egen ficka, helt enkelt.

Att höja biljett-priset för att täcka såna utgifter är väl inget konstigt? Jag är övertygad om att biljetterna skulle sälja slut i vilket fall. Det är väl egentligen rätt självklart att man måste ha ordningsvakter på en konsert i den storleken? Jag menar, vi har krogar och barer i den här staden som har minimalt med besökare en fredags-kväll i jämförelse med Majestic 12, men dom har sina vakter osv i vilket fall. Detta misstag ligger hos arrangören som inte har kollat upp vilka regler och bestämmelser som är aktuella för i år.

Förstår att många som köpt biljetter är arga, ledsna, frustrerade osv. Det handlar inte om musikstilen, eller att polisen vill sabotera, utan om att arrangören har gjort ett brutalt misstag och inte kollat upp vad som gäller för arenan och staden. Finns fördomar om alla musikstilar så hardstyle är inte ensam om att få höra "Alla som lyssnar på elektronisk dansmusik tar extaxy".

Personligen lyssnar jag på rap, hiphop, reggae och då heter det istället "Alla som lyssnar på reggae röker på, alla som lyssnar på hiphop är aggresiva och bär vapen". Detta är inte något som handlar om just musiken på det aktuella arrangemanget utan detta är en kamp som är på politisk nivå och röstar man fram en borgerlig regering som är för "fler poliser" och vill ha ett kontroll-samhälle så är detta resultatet av den rösten. Sverige bad om mer poliser och en starkare polismakt i samhället. Staten väljer att lägga 200 miljoner på FRA, men hur mycket pengar lägger dom på för att främja musik-kulturen? Fundera på det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar