lördag 23 april 2011

Tro på livet

När tillvaron är som allra svårast finns det ändå en väg framåt. När döden verkar vara den starkaste kraften i världen, då kommer livet tillbaka. Det är vad påskhelgen handlar om. Långfredagen handlar om att Gud är med oss när livet är fruktansvärt. När vi känner oss helt ensamma. När vi har misslyckats med allt, eller tror att vi kommer att göra det. När världssituationen känns hopplös. De krafter som förstör och bryter ner verkar så starka. Viljan till förändring verkar hopplöst svag.

Om vi tänker på de situationer som vi tycker är allra svårast, och viskar till oss själva att också här är Gud med, då har vi börjat ana vad långfredagen handlar om. Och om vi ser framför oss de situationer där döden är starkast, och hör orden att här har det nya livet redan börjat gro, då har vi anat påskens budskap.

Då kan andra stödja oss där vårt liv är som svårast. Då kan vi be om hjälp när vi behöver. Och själva kan vi stå i livets tjänst, i tro att kampen för livet är meningsfull, i hopp om att kärleken har en framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar